Bouwkostenmanagement

Betrouwbaar inzicht in bouwkosten, kostenoptimalisatie en risicobeheersing vormen het fundament voor een succesvol bouwproject. Schakel je ons in voor bouwmanagement, dan verzorgen we de hele financiële begeleiding van je bouwproject, van eerste ontwerp tot oplevering. Maar we helpen je natuurlijk ook graag met het opstellen én beoordelen van inschrijfbegrotingen en overige calculaties. In alle gevallen profiteer je van onze integrale benadering van bouwkosten op basis van financiële én bouwtechnische expertise – het resultaat van jarenlange ervaring met complexe bouwprojecten.

Grip op je bouwkosten: van ontwerp tot oplevering

Onze bouwmanagers zijn erkende bouwkostendeskundigen die de actuele markt kennen en exact weten wat alles kost. Maar ze hebben ook een scherpe bouwkundige blik en weten wat er anders kan. Heb je bouwplannen, dan stellen we eerst een gefundeerde begroting voor de bouwkosten op. Natuurlijk geven we met een investeringsbegroting (conform NEN 2631) ook inzicht in alle bijkomende kosten (o.a. grondkosten, advieskosten, leges en rentekosten), en in de exploitatiekosten. Want alleen dan heb je een goed beeld van de totale levensduurkosten – en dus de rentabiliteit – van je pand.

Vervolgens gaan we op zoek naar optimalisatiemogelijkheden. Dezelfde (of meer) kwaliteit voor minder geld, of minder risico’s? In de uitwerking zijn er bij elk ontwerp alternatieven mogelijk, dus rekenen we verschillende scenario’s door. Zo weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt voor een optimaal resultaat. Na de aanbesteding controleren we de begroting van de aannemer(s) en maken heldere afspraken. Ook tijdens het verdere bouwproces houden we het budget en risico’s strak in de gaten, en sturen waar nodig tijdig bij. Daarmee zorgen we voor financiële zekerheid – en het best mogelijke product.

Second opinion: vaak kan het wél binnen budget

BMVV-ICON-06De bouwplannen liggen er, je bent enthousiast over het ontwerp, maar dan ga je aanbesteden en vallen de bouwkosten tegen… Heb je twijfels over de volledigheid, technische uitwerking of marktconformiteit van een begroting? Of wil je gewoon meer financiële zekerheid? Laat ons dan een second opinion uitvoeren.

We beoordelen inschrijfbegrotingen en offertes op hoofd- en regelniveau, controleren prijzen en normen, en voeren indien gewenst onderhandelingen met uitvoerende partijen. Maar nog belangrijker: we komen ook met slimme alternatieven voor de uitvoering, constructie en materialen. Vaak zijn met (kleine) aanpassingen grote kostenbesparingen mogelijk, zonder dat dit ten koste gaat van het ontwerp of de kwaliteit.

Hulp nodig bij inschrijfbegrotingen?

BMVV-ICON-04

Wil je als aannemer inschrijven op een aanbesteding, maar heb je geen calculatiecapaciteit beschikbaar? Ook dan kun je bij ons terecht. We controleren de werktekeningen en het bestek van de architect, vragen offertes op bij onderaannemers, controleren deze en verwerken de juiste offertes in de begroting. Natuurlijk zorgen we voor marktconforme prijzen, maar we hebben ook oog voor slimme alternatieven in materialen en uitvoering. En adviseren je over mogelijke risico’s. Zo ben je verzekerd van een optimale inschrijfbegroting.

Bouwkosten besparen?


Kies je voor BMVV Bouwmanagers, dan kun je rekenen op een optimale budgettering en strakke kostenbewaking voor je totale bouwproject. Maar ook na de aanbesteding kunnen we veel toegevoegde waarde leveren: we hebben al veel projecten vlot getrokken. Benieuwd hoe je (weer) grip krijgt op je bouwkosten en besparingen realiseert? Maak dan vrijblijvend een afspraak met ons.