Bouwmanagement: eigen aanpak, succes verzekerd

Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of transformatie, een bouwproces is complex en vol risico’s. Maar elke fase biedt ook kansen om gericht (bij) te sturen op basis van jouw uitgangspunten en beoogde projectresultaat. Tenminste, als je de juiste partner hebt. Een ervaren bouwmanager die het geheel overziet, de regie voor je voert – en weet wanneer en hoe iets anders kan.

Bouwmanagement: sparringpartner, projectmanager én deskundige 


Als bouwmanager zijn we in de eerste plaats persoonlijk sparringpartner voor jou als opdrachtgever. Maar met onze kennis van de bouwsector, bouwkosten, bouwtechniek en regelgeving ben je ook verzekerd van een degelijke projectmanager bouw die je helpt het juiste ‘team’ samen te stellen, partijen uitdaagt en belangen samenbrengt. Met slechts één doel: oplevering van het optimale gebouw binnen de gestelde kaders – zonder dat je er omkijken naar hebt. Hoe eerder je ons voor bouwmanagement inschakelt, hoe beter. Want een slimme aanpassing of keuze vroeg in het proces kan later vaak veel meerwerk, tijd en kosten besparen.

Aan de hand van de verschillende fases van het bouwproces laten we hieronder zien wanneer we als bouwmanager welke ‘pet’ op hebben, welke taken we uitvoeren en, heel belangrijk, hoe we grip houden op het proces en de kosten. Uiteraard kunnen we afzonderlijke onderdelen voor je invullen of je hierover adviseren. Maar wil je ontzorging én een optimaal resultaat? Kies dan voor complete bouwbegeleiding, van eerste idee tot oplevering van je project.

Initiatief en programma van eisen


Heb je bouwplannen, dan denk je vaak als eerste aan een architect. Maar wat voor pand heb je voor ogen? Wij stellen samen met jou een programma van eisen (PvE) en budgetraming op, kijken naar  de financiële haalbaarheid en adviseren je welke architect het beste bij jouw plannen past. Daarbij kijken we verder dan de kosten van de architect in deze fase.

Ontwerp


Heeft de architect een schetsontwerp gemaakt, dan zorgen we voor kritische toetsing op hoofdlijnen. Daarbij kijken we naar financiële aspecten: wat kan er slimmer/goedkoper? Maar denk ook aan constructieve aspecten en bouwsystemen, de indeling van het gebouw, brandveiligheid en zaken die van belang zijn voor de aanvraag van de omgevingsvergunning – die we uiteraard ook voor je verzorgen. Zo voorkom je (constructieve) aanpassingen en extra kosten later in het proces.

Aanbesteding

 

Zodra het ontwerp definitief is, maken we de werktekening en schrijven we het bestek voor de aanbesteding. In deze technische omschrijving, conform STABU-codering, staat in detail wat het aannemersbedrijf of bouwbedrijf moet doen en welke normen en eisen van toepassing zijn. Uiteraard zorgen we voor slimme materiaalkeuzes en constructieve oplossingen. En helpen we je bij de selectie van de juiste aannemer(s).

Vervolgens controleren we de inschrijfbegroting(en) en voeren prijsonderhandelingen met de aannemer(s). Een directiebegroting kan hierbij helpen en overbodige schakels/marges halen we er op basis van onze kennis en ervaring ook zo uit. Tot slot stellen we de contracten tussen de betrokken partijen op. Daarmee leggen we een solide basis voor de uitvoering van de bouw en sluiten we meerwerk uit.

vid-placeholder

Realisatie


Gaat de bouw van start, dan richten we ons op directievoering en bouwtoezicht. We leiden bouwvergaderingen – met de architect, de aannemer en eventuele onderaannemers, zoals een installatiebedrijf – en controleren of alle werkzaamheden conform bestek en werktekening worden uitgevoerd. Daarbij houden we natuurlijk ook de planning strak in de gaten. Waar nodig stemmen we zaken af en we zorgen voor heldere rapportage over de voortgang. Succesvolle oplevering verzekerd.

Exploitatie


Mochten er na oplevering nog restpunten zijn die de aannemer moet oplossen, dan zorgen we daarvoor. En tijdens de exploitatie blijven we je natuurlijk ook als sparringpartner ter zijde staan. Plannen voor uitbreiding of andere exploitatiemogelijkheden? We adviseren je graag.

Ontdek de meerwaarde van BMVV Bouwmanagers


Wil je ook de zekerheid van een strak proces en optimaal gebouw binnen budget? We laten je graag persoonlijk zien hoe we met onze bouwmanagement aanpak ook in jouw project het verschil kunnen maken. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Maak een afspraak