Dierenhospitaal Visdonk - Roosendaal

Dierenhospitaal Visdonk is uitgebreid met diverse ruimtes voor diagnostiek met geavanceerde scan-apparatuur en is nu een van de weinige dierenklinieken in Nederland die scintigrafie bij paarden kan verzorgen.

Facts & Figures

 

Locatie:
Roosendaal
Opdrachtgever:
Dierenhospitaal Visdonk
Type gebouw:
Dierenkliniek
Bouwsoort: 
Verbouwing en uitbreiding
Architect: 
Cees Bons
Omvang: 
ca. 300 m2
Rol BMVV Bouwmanagers: 
Opzet bouwproject en volledige begeleiding tot en met oplevering 

Omschrijving project
 

De verbouwing in combinatie met nieuwbouw van Dierenkliniek Visdonk in Roosendaal was in meerdere opzichten een bijzonder project. De uitbreiding was nodig om ruimte te creëren voor een CT-scan met vloerlift voor paarden en apparatuur voor scintigrafie, een specialistische diagnostiekmethode die slechts door enkele dierenklinieken in Nederland wordt aangeboden. Ook moest er ruimte komen voor uitstraling en de voorbereiding van paarden en huisdieren. De entree met balie, wachtruimtes en behandelkamers werden grondig gerenoveerd. En ook het buitenterrein kreeg een nieuwe inrichting, met nieuwe bestrating. 

BMVV heeft de bouwbegeleiding voor het hele project uitgevoerd en vanaf de start tot en met de oplevering strak gestuurd op budget en planning. Door bij de uitbreiding alleen de absolute must-haves mee te nemen en onder meer de detaillering, werktekeningen en bestekken in eigen hand te houden, bleven de kosten binnen budget. Zonder dat dit ten koste ging van noodzakelijke speciale voorzieningen zoals extra dikke, dichte binnenwanden, looddeuren en glas en extra deuren met toegangscontrole. En niet onbelangrijk: het dierenhospitaal draaide tijdens de gehele verbouwing en uitbreiding gewoon door.

Bijzonderheden


Tijdens de gehele verbouwing en uitbreiding is de dierenkliniek gewoon open gebleven. In verband met straling zijn diverse speciale voorzieningen getroffen, waaronder extra dikke, volledig dichte binnenwanden en looddeuren. Door bij de uitbreiding te focussen op wat echt noodzakelijk was en strak te sturen op kosten, is het project binnen – het zeer scherpe – budget gerealiseerd.

Meer informatie?


Wil je meer informatie over dit project, of specifieke andere projecten die BMVV Bouwmanagers heeft gerealiseerd? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.