Hofje - Geersdijk

Nieuwbouw van 32 zorgappartementen in op landgoed Rijckholt te Geersdijk. Een optimaal gebruik van de ruimte en functionele flexibiliteit met het oog op de toekomst stonden centraal in dit mooie project.

Facts & figures

 

Locatie:
Geersdijk
Opdrachtgever:
Landgoed Rijckholt
Type gebouw:
Zorgappartementen
Bouwsoort: 
Nieuwbouw
Architect:
Cees Bons
Omvang:
2570 m2
Rol BMVV Bouwmanagers: 
Opzet bouwproject en volledige begeleiding tot en met oplevering 

Opdracht


Het uitgangspunt voor project het Hofje was helder: zoveel mogelijk nieuwbouw appartementen realiseren op een minimaal aantal m2. En omdat het om zorgappartementen ging, moesten er onder meer brede gangen, brancardliften, brandscheidingen en voor elk appartement een vluchtweg komen. Daarnaast moest het gebouw met het oog op de toekomst multifunctioneel zijn.

Het ontwerp van architect  Cees Bons speelt hier optimaal op in. Slechts twintig procent van de oppervlakte wordt besteed aan algemene ruimtes. Dat beide gebouwen identiek zijn – ook binnen – valt niet op, doordat ze gespiegeld tegen elkaar zijn geplaatst. Dit effect wordt nog versterkt door het gebruik van verschillende gevelstenen en de kleuren van het voegwerk. De keuze voor demontabele systeemwanden, voor zowel de scheidingswanden tussen de appartementen als alle binnenwanden, zorgt voor de gewenste flexibiliteit om de indeling in de toekomst makkelijk te kunnen wijzigen.

Tijdens de bouwwerkzaamheden wilde Landgoed Rijckholt zelf toezicht houden. Om dit mogelijk te maken, heeft BMVV Bouwmanagers voor de aanbesteding, in overleg met de architect, alle keuzes met betrekking tot materialen, kleuren en afwerkingen eenduidig vastgelegd in een technische omschrijving en bijbehorende afwerkstaten. Ook gold de afspraak: geen wijzigingen meer in plannen na de aanbesteding. Het resultaat: een modern complex met 32 zorgappartementen op maat, en binnen budget. 

Bijzonderheden


Slim ontwerp waarin maar twintig procent van de oppervlakte aan algemene ruimtes wordt besteed en met minimale aanpassingen grotere appartementen of een andere indeling van functies kunnen worden gerealiseerd. Verplichte nooduitgangen per zorgwoning zijn vergunningsvrij via de buitenzijde gecreëerd.

Meer informatie?


Wil je meer informatie over dit project, of specifieke andere projecten die BMVV Bouwmanagers heeft gerealiseerd? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.