Meijer Potato - Rilland Bath

Nieuw modern kantoorpand voor veredelingsbedrijf Meijer Potato in Rilland met indrukwekkende glazen buitengevel en vrije overspanning van 35 meter.

Facts & Figures

 

Locatie: 
Rilland
Opdrachtgever: 
Meijer Potato
Type gebouw: 
Kantoorpand
Bouwsoort: 
Nieuwbouw
Architect: 
Architecten Alliantie
Omvang: 
1100 m2
Rol BMVV Bouwmanagers: 
Opzet bouwproject en volledige begeleiding tot en met oplevering 

Omschrijving project


Dat veredelingsbedrijf Meijer Potato uit Rilland innovatief is, zie je direct bij aankomst. Kenmerkend voor de moderne architectuur van het nieuwe kantoorpand, een ontwerp van de Architecten Alliantie, is de volledig glazen buitengevel van de eerste verdieping. Deze is dwars op de begane grondvloer geprojecteerd en heeft een vrije overspanning van 35 meter die toegang biedt tot het parkeerterrein.

Het bijzondere ontwerp kende diverse constructieve en financiële uitdagingen, waarvoor BMVV Bouwmanagers als bouwadviseur en bouwkostendeskundige werd ingeschakeld. Zo was de benodigde stalen draagconstructie aan de buitenzijde van het pand voorzien. Hierdoor moest rekening gehouden worden met koudebruggen en uitzettingen van materialen. Daarnaast moest een luchtwarmtepomp de installatie verwarmen en verkoelen, omdat Meijer Potato geen gasaansluiting wilde. Door kostenbesparende (onzichtbare) aanpassingen in de staalconstructie en betonnen vloeren kon het uitdagende ontwerp uiteindelijk succesvol worden gerealiseerd. Een blikvanger waar we met z’n allen trots op zijn.

Bijzonderheden


Een volledige glazen buitengevel met een vrije overspanning van 35 meter moest dé blikvanger van dit kantoorpand worden. Met onze bouwkostenexpertise hebben we door (onzichtbare) aanpassingen in de benodigde staalconstructie en betonnen vloeren aanzienlijke besparingen weten te realiseren. En daarmee de uitvoering van dit bijzondere ontwerp mogelijk gemaakt.

Meer informatie?


Wil je meer informatie over dit project, of specifieke andere projecten die BMVV Bouwmanagers heeft gerealiseerd? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.