Magnum Heating - Tholen

Nieuwbouw hoofdkantoor en distributiecentrum voor vloerverwarmingsspecialist Magnum Heating in Tholen. Innovatief en aantoonbaar duurzaam. 

Facts & Figures

 

Locatie: 
Tholen
Opdrachtgever: 
Magnum Heating
Type gebouw: 
Kantoorpand en distributiecentrum
Bouwsoort: 
Nieuwbouw
Architect: 
Van den Bergh Architecten
Omvang: 
6.800 m2
Rol BMVV Bouwmanagers: 
Directievoering 

Opdracht


Het nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum van Magnum Heating past helemaal bij de specialist in vloerverwarming. Duurzaamheid en energiebesparing staan centraal (GPR-keurmerk). En daarnaast moest de bouw toekomstbestendig zijn. Dat zij je duidelijk terug in het ontwerp van Van den Bergh Architecten en de innovatieve oplossingen die bij de uitvoering zijn gekozen. De directievoering was hierbij in handen van BMVV Bouwmanagers.

Door de zeer hoge GPR-score kon Magnum Heating voor de realisatie van de nieuwbouw gebruikmaken van diverse subsidieregelingen. Een gasaansluiting was niet nodig: het hele gebouw wordt ‘all electric’. Twee grote warmtepompen zorgen voor vloerverwarming en koeling. Door een uitgebalanceerd ventilatiesysteem kunnen ruimtes afzonderlijk worden verwarmd en gekoeld. En in de zomer zorgen automatisch bedienbare screens ervoor dat de warmte buiten blijft.

De gehele installatie wordt aangestuurd door een slim KNX-systeem. En dat geldt ook voor andere functies als screens, verlichting, camera’s en alarminstallatie. Hiervoor is door het hele gebouw een kabelgootinstallatie aangebracht, die in de toekomst eenvoudig kan worden uitgebreid. Met een uitbreiding van kantoorruimte is ook rekening gehouden op de eerste verdiepingsvloer naast het kantoor. En omdat er slechts enkele dragende muren zijn en voor de rest is gekozen voor kolommen, is het gebouw zeer flexibel (opnieuw) in te delen. Een afzetting met spijlenhekwerk/gaashekwerk en automatische schuifpoorten rondom maakt deze innovatieve nieuwbouw compleet.

Bijzonderheden


Duurzaamheid en energiebesparing, daarop is alles in dit ‘all electric’-gebouw met GPR-keurmerk gericht. Natuurlijk is er vloerverwarming – en koeling – door middel van twee grote warmtepompen. Door het gebalanceerde ventilatiesysteem kan elke ruimte ook afzonderlijk worden verwarmd en gekoeld. In de zomer houden luxe, automatisch bedienbare screens de warmte buiten. En een slim KNX-systeem zorgt voor de aansturing van alle installaties/functies in het pand.

Meer informatie?


Wil je meer informatie over dit project, of specifieke andere projecten die BMVV Bouwmanagers heeft gerealiseerd? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.