Magnum Heating - Tholen

Nieuwbouw hoofdkantoor en distributiecentrum voor vloerverwarmingsspecialist Magnum Heating in Tholen. Innovatief en aantoonbaar duurzaam. 

Facts & Figures

 

Locatie: 
Tholen
Opdrachtgever: 
Magnum Heating
Type gebouw: 
Kantoorpand en distributiecentrum
Bouwsoort: 
Nieuwbouw
Architect: 
Van den Bergh Architecten
Omvang: 
6.800 m2
Rol BMVV Bouwmanagers: 
Directievoering 

Ervaring opdrachtgever

 

De ervaringen van onze opdrachtgevers Dhr. Gio Cleophas & Dhr. Alex van Haaren:

"De samenwerking tussen BMVV Bouwmanagers en ons als opdrachtgever ( C&F Holding BV) voor de bouw van het nieuwe MAGNUM Heating hoofdkantoor aan de Stevinweg 8 te Tholen, is ons uiterst goed bevallen. De complexiteit van zo’n modern kantoor en magazijn, met alles wat er in de afwerking nog bijkomt, is echt te veel om als ondernemer die druk is met z’n dagelijks reilen en zeilen van z’n bedrijf er even bij te doen. Dat roept fouten en ergernis op.

Door het inschakelen van BMVV die de coördinatie en controle op het gehele bouwproces heeft opgenomen, geschiedt de bouw een stuk soepeler dan je vooraf inschat.

Bouwvergaderingen worden voorgezeten, notulering worden gemaakt en rondgestuurd, aannemer en onderaannemers worden aangesproken op de overeengekomen zaken, de expertise van BMVV Bouwmanagers wordt gebruikt bij het afschouwen en opleveren van de bouw, etc.

Tevens kan het netwerk van BMVV oplossingen bieden die nodig zijn voor de afbouw van het pand;  Binnenhuisarchitecte, hekwerken, palletstellingen, reclame onderdelen, aanrijbeveiliging, keukens, verlichting, sanitair, interieurmeubels, tuinarchitect, tuinaanleg etc. Meerdere offertes worden naast elkaar gelegd en in goed overleg met ons als opdrachtgever besloten welke partij de opdracht krijgt.

Wij bevelen eenieder die een complexe bouw aangaat en z’n handen vrijer zou willen houden voor het ondernemen (wat ook gewoon door moet gaan in die bouwperiode), de inzet van een bouwmanagementbureau ten zeerste aan. Van Velthoven Bouw Management heeft voor ons veel goede zaken uitgezocht, opgelost en gecoördineerd.

Wij kijken terug op een prettig verlopen bouwperiode en zijn gelukkig met het resultaat wat er bereikt is. Hoofdaannemer de Kok Bouwgroep en DWT als de Installateur, gezamenlijk met hun onderaannemers en diverse leveranciers die wij zelf hebben uitgezocht, hebben in goed overleg met BMVV Bouwmanagers een prima job geklaard."

Opdracht


Het nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum van Magnum Heating past helemaal bij de specialist in vloerverwarming. Duurzaamheid en energiebesparing staan centraal (GPR-keurmerk). En daarnaast moest de bouw toekomstbestendig zijn. Dat zij je duidelijk terug in het ontwerp van Van den Bergh Architecten en de innovatieve oplossingen die bij de uitvoering zijn gekozen. De directievoering was hierbij in handen van BMVV Bouwmanagers.

Door de zeer hoge GPR-score kon Magnum Heating voor de realisatie van de nieuwbouw gebruikmaken van diverse subsidieregelingen. Een gasaansluiting was niet nodig: het hele gebouw wordt ‘all electric’. Twee grote warmtepompen zorgen voor vloerverwarming en koeling. Door een uitgebalanceerd ventilatiesysteem kunnen ruimtes afzonderlijk worden verwarmd en gekoeld. En in de zomer zorgen automatisch bedienbare screens ervoor dat de warmte buiten blijft.

De gehele installatie wordt aangestuurd door een slim KNX-systeem. En dat geldt ook voor andere functies als screens, verlichting, camera’s en alarminstallatie. Hiervoor is door het hele gebouw een kabelgootinstallatie aangebracht, die in de toekomst eenvoudig kan worden uitgebreid. Met een uitbreiding van kantoorruimte is ook rekening gehouden op de eerste verdiepingsvloer naast het kantoor. En omdat er slechts enkele dragende muren zijn en voor de rest is gekozen voor kolommen, is het gebouw zeer flexibel (opnieuw) in te delen. Een afzetting met spijlenhekwerk/gaashekwerk en automatische schuifpoorten rondom maakt deze innovatieve nieuwbouw compleet.

Bijzonderheden


Duurzaamheid en energiebesparing, daarop is alles in dit ‘all electric’-gebouw met GPR-keurmerk gericht. Natuurlijk is er vloerverwarming – en koeling – door middel van twee grote warmtepompen. Door het gebalanceerde ventilatiesysteem kan elke ruimte ook afzonderlijk worden verwarmd en gekoeld. In de zomer houden luxe, automatisch bedienbare screens de warmte buiten. En een slim KNX-systeem zorgt voor de aansturing van alle installaties/functies in het pand.

Meer informatie?


Wil je meer informatie over dit project, of specifieke andere projecten die BMVV Bouwmanagers heeft gerealiseerd? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.