Het Keeten - Middelharnis

Nieuwbouw 48 zorgappartementen en een dagbestedingsgebouw op het terrein Hernesseroord van Zuidwester in Middelharnis.

Facts & Figures

 

Locatie:  
Middelharnis
Opdrachtgever: 
Stichting Zuidwester
Type gebouw: 
Woonzorgcentrum
Bouwsoort: 
Nieuwbouw
Architect: 
Wielen Architecten i.s.m. KAW Architecten
Omvang: 
ca. 4500 m2
Rol BMVV Bouwmanagers: 
Directievoering 

Omschrijving project
 

Nieuwbouwproject Het Keet was een bijzonder project voor Stichting Zuidwester en het resultaat mag er zijn: 48 duurzame zorgappartementen inclusief bergingen in zes woongebouwen – plus een gebouw voor dagbesteding en ondersteunende ruimten en infrastructurele voorzieningen. BMVV Bouwmanagers verzorgde namens Zuidwester de directievoering voor de realisatie op het terrein Hernesseroord in Middelharnis.

De Keet is misschien wel het meest duurzame woonzorgcomplex in Nederland. Warmte en koeling worden namelijk geleverd door aardwarmte, zo zorgen zonnepanelen voor het grootste deel van de energieopwekking. Daarnaast is het de eerste locatie van Zuidwester met een volledig elektronisch toegankelijkheidssysteem.

Elke woning op het terrein biedt ruimte voor acht cliënten, waarbij er de mogelijkheid is om cliënten meer zelfstandig te laten wonen als opstap voor het wonen buiten het terrein Hernesseroord. Dat cliënten en medewerkers van Zuidwester blij zijn met het resultaat, bleek wel tijdens de feestelijke opening van het woonzorgcomplex en de multifunctionele locatie voor dagbesteding en recreatie op 20 februari 2018.

Bijzonderheden

Nieuwbouwproject De Keet is een zeer duurzaam woonzorgcomplex. Warmte en koeling worden geleverd door aardwarmte. Zo zorgen zonnepanelen voor het grootste gedeelte van de stroomopwekking. Ook bijzonder: dit het eerste complex van Zuidwester dat een volledig elektronisch toegankelijkheidssysteem heeft.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over dit project, of specifieke andere projecten die BMVV Bouwmanagers heeft gerealiseerd? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.